Upper Westside Renovation:

This apartment renovation project took a compartmentalized 3-bedroom layout and created an open feel without compromising the 1910 character of the space. We created a true “great room” by removing the dividing wall between the living and dining rooms and adding some modifications to the surrounding partitions to reinforce the existing symmetries. With 12′ high ceilings, massive ornate beams, and finely detailed new custom millwork, the spirit of this turn of the century apartment shines through in the new great room. We removed walls separating the new kitchen and great room to allow for an open flow to the space. Ceiling height changes and a distinct flooring material define the kitchen as a separate space from the great room while maintaining the flow of the open floor plan. The long maze of hallways to the
back bedrooms becomes a series of distinct spaces to give order to the pathway.